Bodil Landén

Bodil har tidigare arbetat som styckmästare och butikskock på Konsum och omskolade mig -08 till att göra mitt största intresse även till yrke! Tog  kvalificerad yrkesexamen som trädgårdssäljare. Fick jobb på min praktikplats Skinnarnas Blommor & Trädgård i Ljungby. Där var jag med och byggde upp den nya plantskolan och arbetade med både inköp, försäljning och skötsel.

Efter några år startade jag eget företag "Bodil Trädgård" där jag erbjuder trädgårdsrådgivning och planera/designar både trädgårdar och offentliga miljöer. Har utbildat mig vidare genom flera kurser både på Alnarp, inom Bo grönt och även kortare utbildningar. Har flera år deltagit på Designdagarna på Ulriksdals Slottsträdgård, arrangerad av Svenska Trädgårdsdesigners Förening. Senast togs yrkesbevis i beskärning och trädvård. Har haft egna kurser och föredrag både på företag, föreningar och genom studieförbund.

Är en växt "nörd" och det jag helst gör på min lediga tid är odling, allt i från frösådder till sticklingar. Att ympa på fruktträd är också ett intresse som jag varje vår gärna försöker hinna med!

Älskar att lära - och lära ut om trädgård så vårt mål är att kunna erbjuda trädgårdsintresserade spännande kurser och föredrag i framtiden!

Mikael Johansson

Mikael har arbetat som både bilmekaniker, försäljare, lagerchef, vaktmästare och lanthandlare. Det betyder med andra ord en riktig Fixar-Micke! Han kan laga allt och är alltid en positiv problemlösare! Har spelat/ tränat många fotbollslag och är en riktig lagspelare och känner ALLA!

Har egen skog och motorsågskort så utför även trädfällning när det behövs. Har gått utbildningar genom Bo grönt och har även yrkesbevis i beskärning/trädvård. Stor kunskap om gräsmattor, både att anlägga, sköta och reparera. Planterar mycket häckar och sätter mängder längder av kantjärn! Häckklippning är Mickes specialitet och med spikraka häckar som resultat.

Vi hoppas att nu som egna företagare kunna satsa fullt ut och äntligen få flera duktiga trädgårdskunniga kollegor att arbeta med! Vårt mål är att få vara med tidigt i planering av trädgårdar så att trädgårdarna får bästa förutsättningarna för att bli livskraftiga och grönskande! 

© Copyright BM idé & trädgård AB